Of je nu Valentijnsdag viert of niet, we hebben allemaal behoefte aan liefde, warmte en nabijheid. Behoefte aan die ene speciale persoon die ons hoofd op hol doet slaan. Dat heerlijke gevoel van binnen dat je speciaal bent voor hem of voor haar.

Als je elkaar al wat langer kent, weet je waarschijnlijk wel waar je elkaar een plezier mee kunt doen. Dat denk je tenminste. Maar soms helpt het om door een andere bril te kijken naar jezelf en die ene speciale ander.

Een bril die je enorm kan helpen is de bril van gedragspatronen. We laten allemaal sporen achter die inzicht geven in wie we zijn, hoe we doen en wat we prettig vinden. Die sporen zijn niet altijd even voor de hand liggend en daarom helpt het DISC-model.

DISC ontcijfert als het ware jouw manier van doen en laten en geeft woorden aan behoeften waar een ander soms jaren over doet om achter te komen. Je komt sneller tot diepere gesprekken, vindt makkelijker iets om de ander blij mee te maken en het helpt om de ander op nieuwe manieren te leren kennen.

Kijk hier maar eens welke stijl(en) van het model het sterkst bij jou en je partner ‘aan’ staan. www.in15minuten.nl

Als je de uitslag uit je mailbox hebt gevist, kun je vervolgens ontdekken waarmee een ander jou blij kan maken in de liefde en jij de ander.

Als de D-stijl het hoogst is bij je geliefde: Ga samen iets actiefs doen! Samen sporten, sky-diven, paardrijden, wandelen langs het strand. Neem spullen voor een picknick mee en zorg dat je klaar bent voor het avontuur.

Wil je niet te veel energie kwijt zijn aan allerlei actieve dingen? Zoek samen een tentje op met live-muziek of bezoek een concert, het theater of een geweldige actiefilm. De D wil graag iets doen. Als jij voor de details zorgt van hoe, wie, wat en waar, vult de D de rest wel in. Voor de D-partner is dat een perfecte manier om te merken dat je van hem/haar houdt.

Als de I-stijl het hoogst is bij je geliefde: verras je geliefde door op het werk te verschijnen om hem/haar mee te nemen voor een lunch! Geef bloemen of een doos chocolade voor net dat beetje extra. Reserveer bij jullie favoriete restaurant en spreek met de bediening een speciaal toetje af waar de liefde van af spettert.

Dit is dé kans om indruk te maken op je geliefde en publiekelijk te laten merken hoe speciaal hij/zij voor jou is. Als je hem/haar op het werk zou laten ophalen met bijvoorbeeld een limousine vieren de collega’s zeker het feestje mee en dat zal de I-stijl enorm waarderen. De I-stijl vindt het doorgaans niet heel erg om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Maak gebruik van die kennis.

Als de S-stijl het hoogst is bij je geliefde: plan om een speciale foto of hele fotoshoot te laten maken van het gezin of van jullie samen bij een professionele fotograaf. Laat daarna de beste foto mooi inlijsten en geef het een prominente plek in huis. Dezelfde foto’s kunnen gebruikt worden als achtergrondscherm op de telefoon of de computer.

Ook samen eten aan de eigen keukentafel met kaarslicht en zachte muziek doet het hart van de S-stijl sneller kloppen. Helemaal als jij gekookt hebt of – als koken niet echt jouw kwaliteit is – er eten wordt bezorgd van jullie favoriete restaurant.

Als de C-stijl het hoogst is bij je geliefde: net als de S kan de C-stijl het enorm waarderen als de eigen keuken wordt gebruikt als restaurant. Kook zijn/haar favoriete gerechten en maak een menuutje met ook een goede keuze van verschillende wijnen per gang.

Om de puntjes op de i te zetten maak je indruk op de C-stijl als je zijn/haar favoriete playlist hebt onthouden en afspeelt en iets heel persoonlijks hebt gekocht om te tonen hoeveel hij/zij voor jou betekent. De vertrouwde comfortabele en intieme omgeving thuis heeft de absolute voorkeur van de C-stijl. Geen gekke dingen of verrassingen a.u.b. De C-stijl vindt het helemaal niet erg om hier en daar mee te denken, zodat jij een perfecte avond kunt organiseren.

Wil je toch iets buitenshuis doen? Denk dan eens aan een museum of een expositie.
Laat deze kans niet liggen en gebruik je kennis van de DISC-stijl van je partner om hem of haar extra te laten merken dat je van hem of haar houdt.

“Laten we er samen een mooi jaar van maken waarin we met elkaar werken aan een wereld van betrokkenheid, voldoening en resultaten.”

Sandor Lemstra