Lange zomerdagen, genieten van de zon, eindelijk op vakantie, andere omgeving, gezelligheid, drukte, nieuwe dingen zien, opladen. De zomer… een tijd waar we vaak naar uitkijken om even afstand te nemen en tot rust te komen.

En… de zomer is vaak ook een tijd van klussen in en om het huis. Als je door het huis loopt, zie je weer de plinten die nog vastgezet moeten worden, de kast die je al heel lang eens wilt opruimen, of de vloer die nodig weer in de lak moet. En buiten is het schilderwerk weer aan de beurt en het schoonmaken van de goten, de schutting staat ook al heel lang scheef. Zo kan iedereen vast wel klusjes bedenken die kort of lang op het lijstje staan om te gaan doen.

Herkenbaar?

Ben jij een aanpakker en ga je het liefst gelijk aan de slag met de klussen of zie je er tegenop en stel je het liever uit?

Elke DISC-stijl heeft zo zijn eigen voorkeur als het gaat om het doen van klussen.

De D-stijl

Een D-stijl is een echte aanpakker en houdt van resultaten. De kluslijst afwerken nog voor de vakantie is een uitdaging en daar houdt de D-stijl wel van. Dus… vanavond nog de kluslijst kort inventariseren en de planning rondmaken. En natuurlijk het liefst ook gelijk aan de slag gaan. Als we even goed doorwerken dan zijn de kluswerkzaamheden zo klaar!

De I-stijl

De I-stijl heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt met de kluslijst, het werk valt best wel mee. Moet het nog voor de vakantie af? O dan vraag ik toch mijn vrienden erbij dat is veel leuker. Dan kunnen we daarna met elkaar barbecueën en maken we er een super gave activiteit van. Met elkaar komt een deel van de kluslijst vast wel af. Belangrijkste is in ieder geval dat we plezier hebben met elkaar.

De C-stijl

De C-stijl gaat de kluslijst eerst eens goed bekijken en analyseren welke klus de hoogste prioriteit heeft. Moet de schutting als eerste recht gezet worden? Dan start je natuurlijk met het inventariseren van de te vervangen palen. Het uitzoeken welke palen het beste gebruikt kunnen worden is de volgende stap en dan zal de C-stijl onderzoek doen waar deze palen het beste te bestellen zijn zodat ze op tijd en tegen een goede prijs geleverd worden. Je kan er van op aan dat de schutting gedegen hersteld wordt en de komende 10 jaar niet meer op de kluslijst komt te staan.

De S-stijl

De S-stijl kijkt naar de kluslijst en ziet best veel klussen staan. Waar moet ik nou toch mee beginnen? Misschien dat we beter met het hele gezin aan de slag kunnen gaan? Tijdens het avondeten eerst maar bespreken welke voorkeur iedereen heeft om mee te helpen en dan plannen we een datum om samen te gaan klussen. Natuurlijk moet er ook genoeg tijd zijn om te kletsen en iets lekkers hoort er ook bij en dan gaat het vast goed komen.

Met welke klussen ga jij nog aan de slag deze zomer en hoe pak je ze aan?