Hoe denk je en wat drijft je?

Ga een flinke slag dieper na DISC

IK WIL ME AANMELDEN
IK HEB EEN VRAAG

Denkstijlen & Drijfveren (3D) Certificering

Wat denkendoen en willen mensen? Wat beweegt ze?

Soms lijkt er meer te zijn dan alleen verklaringen voor gedrag en manieren van communiceren. De ene D, I, S of C is de andere niet. Er is zeker veel overlap tussen gelijksoortige DISC typen te herkennen, maar wat is nu ‘het verschil dat het verschil’ maakt? Wat DRIJFT iemand ten diepste? Wat stuurt het gedrag aan? En hoe wordt informatie die binnenkomt gefilterd in het DENKEN? Drijfveren en Denkstijlen geven hierop het antwoord.

Waar DISC inzicht geeft in iemands besluitvaardigheid (D), manier van communiceren (I), omgaan met relaties en veranderingen (S) en volgen van regels, details en procedures (C), geeft het Denkstijlen en Drijfveren model antwoord op de vragen:

 • hoe komt iemand tot oplossingen in werk en taken?
  en
 • wat drijft of motiveert iemand om tot resultaten te komen?

DISC
Geeft inzicht in wat onze manier van communiceren is en wat onze reacties zijn op situaties. Met DISC kom je te weten welke communicatie- en gedragsstijlen iemand hanteert. Hiermee ben je in staat om elkaars ‘taal’ te spreken, waardoor er vertrouwen en wederzijds begrip ontstaat.

Denkstijlen
Geeft inzicht in hoe we iets doen of hoe we een taak of probleem aanpakken. Met de Denkstijlen weet je hoe iemand het werk tegemoet treedt en welke rol hij oppakt in het team. Voegt iemand zijn eigen ideeën toe of voert iemand perfect uit wat ‘m opgedragen wordt? Ziet iemand al snel hoe je een probleem oplost of waar zaken over het hoofd worden gezien of kijkt iemand eerst naar alle kanten van de zaak voordat hij een oplossing kiest?

Drijfveren
Geeft inzicht in waarom we iets wel of niet willen doen of waarom we ons wel of niet ergens prettig bij voelen. Met de Drijfveren weet je hoe iemand omgaat met verantwoordelijkheden en belangen in zijn werk, naar klanten toe of als leidinggevende. Onze Drijfveren zijn Loyaliteit, Rechtvaardigheid, Gelijkwaardigheid en Persoonlijke Vrijheid. Vier belangrijke invalshoeken waaruit we overtuigingen halen over wat voor ons ‘gewoon’ of ‘normaal’ is.

De Denkstijlen & Drijfveren Certificering is alleen toegankelijk voor DISC Factor gecertificeerden. Deze voorkennis is een must om een goede koppeling te kunnen maken met de andere modellen. Ben je elders in DISC opgeleid, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

 • Je leert twee praktijk en tijd beproefde modellen kennen die naadloos aansluiten op de verfijnde DISC uitslag zoals wij die hanteren.
 • Je kunt vanaf één bladzijde met grafieken direct zien wie je voor je hebt, welke omgeving bij de persoon past, welke bijdrage een persoon kan geven aan een team, welke professionele maatstaf iemand hanteert en meer.
 • Je adviezen en inzichten op het gebied van o.a. werving en selectie vraagstukken, loopbaanadviezen, coaching of teamsamenstelling worden haarscherp.
 • Je krijgt een tool in handen waarmee je in één keer de ‘vinger op de zere plek’ kunt leggen bij het disfunctioneren van een team en wat daaraan gedaan moet worden. Maar ook inzichtelijk krijgt waarom iemand zo succesvol is in wat hij of zij doet.

Na het succesvol doorlopen van de training en de certificatiedag geven de certificering en licentie je het recht op het gebruik van onze instrumenten. Je hebt bewezen dat je de theorie en interpretatie van de 3D Analyse beheerst.

Wat kun je er mee in de praktijk? 

 • Het systeem geeft je een beproefde en onderbouwde manier van het voeren van talentmanagement.
 • Duidelijke diepgang in teamontwikkeling naar high performance teams en productiviteit.
 • Leiderschaps- en management ontwikkeltrajecten krijgen een impactvolle dimensie.
 • Werving vanuit Benchmarking op basis van wereldwijd en lokaal onderzoek.
 • Coaching, counseling en training brengen je naar het niveau van het begrijpen van belemmerende overtuigingen, blokkades en handvatten om doorbraken te bereiken.

En verder geeft het je inzicht, verklaringen en handvatten bij:

 • Hoog verloop van personeel
 • Onderpresteren
 • Slechte houding en laag moreel
 • Toenemend aantal ziektemeldingen
 • Lage klanttevredenheid
 • Wantrouwen tussen personeel en leidinggevenden
 • Laag loyaliteitsgehalte naar werk, collega’s en de zaak
 • Culturen die aanvoelen als los zand

De Denkstijlen & Drijfveren Certificering gaat je veel brengen.

De Denkstijlen & Drijfveren Certificering (3D) is uitermate interessant voor mensen die een flinke stap verder willen gaan dan alleen DISC als tool. DISC – zoals wij dat hanteren en aanleren – brengt al veel. De 3D training geeft de verklaringen waar je je vinger maar niet achter kreeg. Eenmaal aan 3D geproefd te hebben, wil je niet meer anders.

Mensen met deze achtergronden mochten wij reeds verwelkomen op de training en werken er met veel tevredenheid mee.

HRM- en HRD-professionals
Personeelsadviseurs
Recruiters
Mediators
Trainers
Coaches
Psychologen
Psychotherapeuten
Leidinggevenden
Counselors
Pastoraal werkers
Docenten

 • Wij garanderen een interactieve kwaliteitstraining, een hoog leerrendement, persoonlijke aandacht, praktische instrumenten en oefeningen en boven al plezier in het leren.
 • We leiden op in kleine groepen zodat je leerrendement optimaal is.
 • Ook na de training bieden wij maximaal ondersteuning zodat je daadwerkelijk resultaten boekt waar jij en jouw collega’s / klanten / clienten heel blij van worden.
 • DISC Factor organiseert regelmatig bijeenkomsten voor 3D gecertificeerden voor inspiratie, ontmoeting, verdieping en vernieuwing.
 • Je wordt deel van ons wereldwijde netwerk en hebt toegang tot 3D analyses en unieke en praktische materialen die werkelijk een verschil kunnen maken.

De Denkstijlen & Drijfveren Certificering wordt gegeven op 2 opeenvolgende dagen met als afsluiting een laatste halve dag.

Op dag 1 maken we kennis met de Denkstijlen en de Drijfveren. Dit doen we op een interactieve en intense manier. De dag staat in het teken van samen de diepte ingaan als het gaat om Denkstijlen (geeft inzicht in hoe we iets doen, een taak of probleem aanpakken) en Drijfveren (geeft inzicht in waarom we iets wel of niet willen doen)

Op dag 2 verbinden we het Denkstijlen en Drijfveren model met DISC.  Op deze dag leggen we ook de relatie tussen de drie modellen en de praktijk. We gaan veel oefenen met (eigen) casussen.

Voor de laatste halve dag krijgt ieder een aantal casussen om te analyseren en uit te werken. Dit is de proeve van bekwaamheid en dient als certificering.

“Ik vond de 3D een prachtige en haast essentiële toevoeging aan de DISC. Het geeft zoveel meer diepgang en doet de complexiteit van de mens eer aan!”

S.d.S., Advidi

“Wanneer je de verschillen tussen twee dezelfde DISC typen wilt verklaren, moet je deze training volgen! Twee personen met beiden een I-profiel en die NIET gezellig samenwerken? Nu weet ik waarom.”

L.R., Lef Coaching en training

“De DISC 3D Training geeft theoretische en praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan.”

K.v.L., Sweco

“Begrijp nu welke overtuigingen en wensen mogelijk bestaan die verklaren waarom een omgeving al dan niet passend is. Een zeer nuttige toevoeging aan het begrijpen van gedrag en communicatie.”

P.v.d.M., Talent & Pro

“Een training waar je energie van krijgt en waar je je coachee heel blij mee kan maken en een stap verder mee kunt helpen ( en jezelf ook) DISC Factor is informeel, professioneel en altijd bereikbaar voor hulpvragen.”

M.B., Spar university

“De diepgang van 3D op de DISC zorgt ervoor dat de puzzelstukken op zijn plaats vallen. De diepere laag ‘ontleden’ gaat mooie gesprekken opleveren en zorgt naast inzicht voor wederzijds begrip.”

B.O., Royal Haskoning DHV

“Deze 3D training biedt handvatten om te begrijpen waarom de ene ‘D’ niet de andere is.”

L.T., Brunel

“Deze trainingen maken hét verschil. De producten die jullie aanbieden geven inzicht en begrip en maken daarmee de wereld een beetje mooier.”

R.T., PostNL

Data & aanmelden

De Denkstijlen en Drijfveren Certificering is een vervolgopleiding.

Aanmelden is alleen mogelijk nadat dé officiële DISC Certificering is gevolgd.

Deze opleiding is gepland op:

Helaas al vol

Juli / augustus / september

 • Do 10 en vrij 11 september met afsluiting op vrij 16 okt. in de ochtend (VOL) – Veenendaal
 • Do 24 en vrij 25 september met afsluiting op di 27 okt. in de ochtend (VOL) – Veenendaal

Oktober / november / december

 • Do 5 en vrij 6 november met afsluiting op vrij 11 dec. in de ochtend (10.00-12.30 uur) – Veenendaal (VOL)
 • Ma 9 en di 10 november met afsluiting op vrij 11 dec. in de middag (14.00-16.30 uur) –Veenendaal (VOL)

Beschikbare data

Oktober / november / december

 • Ma 5 en di 6 oktober met afsluiting op vrij 16 nov. in de ochtend (10.00-12.30 uur) – Veenendaal (Nog 1 plaats beschikbaar)
 • Do 19 en vrij 20 november met afsluiting op di 14 dec. in de ochtend (10.00-12.30 uur) –Veenendaal (Nog 3 plaatsen beschikbaar)
 • Do 26 en vrij 27 november met afsluiting op di 19 jan. in de ochtend (10.00-12.30 uur) –Veenendaal (Nog 1 plaats beschikbaar)

2021

Januari / februari / maart

 • Do 28 en vrij 29 januari met afsluiting op ma 8 mrt. ’s middags (14.00-16.30 uur) – Veenendaal
 • Ma 15 en di 16 februari met afsluiting op ma 29 mrt. ’s ochtends (10.00-12.30 uur) – Veenendaal
 • Do 25 en vrij 26 maart met afsluiting op vrij 23 april ’s middags (14.00-16.30 uur) – Antwerpen (BE)

April / mei / juni 

 • Do 8 en vrij 9 april met afsluiting op ma 17 mei ’s ochtends (10.00-12.30 uur) – Veenendaal
 • Ma 10 en di 11 mei met afsluiting op vrij 25 jun. ’s ochtends (10.00-12.30 uur) – Veenendaal
 • Do 3 en vrij 4 juni met afsluiting op ma 12 jul. ’s middags (14.00-16.30 uur) – Veenendaal
IK WIL ME AANMELDEN

Haal deze opleiding in huis

Ook deze opleiding is incompany mogelijk.

hoe werkt incompany?
ik heb een vraag
IK WIL ME AANMELDEN
IK HEB EEN VRAAG

Denkstijlen & Drijfveren (3D) Certificering

Wat denkendoen en willen mensen? Wat beweegt ze? Soms lijkt er meer te zijn dan alleen verklaringen voor gedrag en manieren van communiceren. De ene D, I, S of C is de andere niet. Er is zeker veel overlap tussen gelijksoortige DISC typen te herkennen, maar wat is nu ‘het verschil dat het verschil’ maakt? Wat DRIJFT iemand ten diepste? Wat stuurt het gedrag aan? En hoe wordt informatie die binnenkomt gefilterd in het DENKEN? Drijfveren en Denkstijlen geven hierop het antwoord. Waar DISC inzicht geeft in iemands besluitvaardigheid (D), manier van communiceren (I), omgaan met relaties en veranderingen (S) en volgen van regels, details en procedures (C), geeft het Denkstijlen en Drijfveren model antwoord op de vragen:
 • hoe komt iemand tot oplossingen in werk en taken? en
 • wat drijft of motiveert iemand om tot resultaten te komen?
DISC Geeft inzicht in wat onze manier van communiceren is en wat onze reacties zijn op situaties. Met DISC kom je te weten welke communicatie- en gedragsstijlen iemand hanteert. Hiermee ben je in staat om elkaars ‘taal’ te spreken, waardoor er vertrouwen en wederzijds begrip ontstaat. Denkstijlen Geeft inzicht in hoe we iets doen of hoe we een taak of probleem aanpakken. Met de Denkstijlen weet je hoe iemand het werk tegemoet treedt en welke rol hij oppakt in het team. Voegt iemand zijn eigen ideeën toe of voert iemand perfect uit wat ‘m opgedragen wordt? Ziet iemand al snel hoe je een probleem oplost of waar zaken over het hoofd worden gezien of kijkt iemand eerst naar alle kanten van de zaak voordat hij een oplossing kiest? Drijfveren Geeft inzicht in waarom we iets wel of niet willen doen of waarom we ons wel of niet ergens prettig bij voelen. Met de Drijfveren weet je hoe iemand omgaat met verantwoordelijkheden en belangen in zijn werk, naar klanten toe of als leidinggevende. Onze Drijfveren zijn Loyaliteit, Rechtvaardigheid, Gelijkwaardigheid en Persoonlijke Vrijheid. Vier belangrijke invalshoeken waaruit we overtuigingen halen over wat voor ons ‘gewoon’ of ‘normaal’ is. De Denkstijlen & Drijfveren Certificering is alleen toegankelijk voor DISC Factor gecertificeerden. Deze voorkennis is een must om een goede koppeling te kunnen maken met de andere modellen. Ben je elders in DISC opgeleid, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.
 • Je leert twee praktijk en tijd beproefde modellen kennen die naadloos aansluiten op de verfijnde DISC uitslag zoals wij die hanteren.
 • Je kunt vanaf één bladzijde met grafieken direct zien wie je voor je hebt, welke omgeving bij de persoon past, welke bijdrage een persoon kan geven aan een team, welke professionele maatstaf iemand hanteert en meer.
 • Je adviezen en inzichten op het gebied van o.a. werving en selectie vraagstukken, loopbaanadviezen, coaching of teamsamenstelling worden haarscherp.
 • Je krijgt een tool in handen waarmee je in één keer de ‘vinger op de zere plek’ kunt leggen bij het disfunctioneren van een team en wat daaraan gedaan moet worden. Maar ook inzichtelijk krijgt waarom iemand zo succesvol is in wat hij of zij doet.
Na het succesvol doorlopen van de training en de certificatiedag geven de certificering en licentie je het recht op het gebruik van onze instrumenten. Je hebt bewezen dat je de theorie en interpretatie van de 3D Analyse beheerst.

Wat kun je er mee in de praktijk? 

 • Het systeem geeft je een beproefde en onderbouwde manier van het voeren van talentmanagement.
 • Duidelijke diepgang in teamontwikkeling naar high performance teams en productiviteit.
 • Leiderschaps- en management ontwikkeltrajecten krijgen een impactvolle dimensie.
 • Werving vanuit Benchmarking op basis van wereldwijd en lokaal onderzoek.
 • Coaching, counseling en training brengen je naar het niveau van het begrijpen van belemmerende overtuigingen, blokkades en handvatten om doorbraken te bereiken.
En verder geeft het je inzicht, verklaringen en handvatten bij:
 • Hoog verloop van personeel
 • Onderpresteren
 • Slechte houding en laag moreel
 • Toenemend aantal ziektemeldingen
 • Lage klanttevredenheid
 • Wantrouwen tussen personeel en leidinggevenden
 • Laag loyaliteitsgehalte naar werk, collega’s en de zaak
 • Culturen die aanvoelen als los zand
De Denkstijlen & Drijfveren Certificering gaat je veel brengen.
De Denkstijlen & Drijfveren Certificering (3D) is uitermate interessant voor mensen die een flinke stap verder willen gaan dan alleen DISC als tool. DISC - zoals wij dat hanteren en aanleren - brengt al veel. De 3D training geeft de verklaringen waar je je vinger maar niet achter kreeg. Eenmaal aan 3D geproefd te hebben, wil je niet meer anders. Mensen met deze achtergronden mochten wij reeds verwelkomen op de training en werken er met veel tevredenheid mee.
 • HRM- en HRD-professionals
 • Personeelsadviseurs
 • Recruiters
 • Mediators
 • Trainers
 • Coaches
 • Psychologen
 • Psychotherapeuten
 • Leidinggevenden
 • Counselors
 • Pastoraal werkers
 • Docenten
 • Wij garanderen een interactieve kwaliteitstraining, een hoog leerrendement, persoonlijke aandacht, praktische instrumenten en oefeningen en boven al plezier in het leren.
 • We leiden op in kleine groepen zodat je leerrendement optimaal is.
 • Ook na de training bieden wij maximaal ondersteuning zodat je daadwerkelijk resultaten boekt waar jij en jouw collega's / klanten / clienten heel blij van worden.
 • DISC Factor organiseert regelmatig bijeenkomsten voor 3D gecertificeerden voor inspiratie, ontmoeting, verdieping en vernieuwing.
 • Je wordt deel van ons wereldwijde netwerk en hebt toegang tot 3D analyses en unieke en praktische materialen die werkelijk een verschil kunnen maken.
De Denkstijlen & Drijfveren Certificering wordt gegeven op 2 opeenvolgende dagen met als afsluiting een laatste halve dag. Op dag 1 maken we kennis met de Denkstijlen en de Drijfveren. Dit doen we op een interactieve en intense manier. De dag staat in het teken van samen de diepte ingaan als het gaat om Denkstijlen (geeft inzicht in hoe we iets doen, een taak of probleem aanpakken) en Drijfveren (geeft inzicht in waarom we iets wel of niet willen doen) Op dag 2 verbinden we het Denkstijlen en Drijfveren model met DISC.  Op deze dag leggen we ook de relatie tussen de drie modellen en de praktijk. We gaan veel oefenen met (eigen) casussen. Voor de laatste halve dag krijgt ieder een aantal casussen om te analyseren en uit te werken. Dit is de proeve van bekwaamheid en dient als certificering.

De Denkstijlen en Drijfveren Certificering is een vervolgopleiding.

Aanmelden is alleen mogelijk nadat dé officiële DISC Certificering is gevolgd.

Deze opleiding is gepland op:

Oktober / november / december
 • Ma 5 en di 6 oktober met afsluiting op vrij 16 nov. in de ochtend (10.00-12.30 uur) – Veenendaal (Nog 1 plaats beschikbaar)
 • Do 19 en vrij 20 november met afsluiting op di 14 dec. in de ochtend (10.00-12.30 uur) –Veenendaal (Nog 3 plaatsen beschikbaar)
 • Do 26 en vrij 27 november met afsluiting op di 19 jan. in de ochtend (10.00-12.30 uur) –Veenendaal (Nog 1 plaats beschikbaar)
2021 Januari / februari / maart
 • Do 28 en vrij 29 januari met afsluiting op ma 8 mrt. ’s middags (14.00-16.30 uur) – Veenendaal
 • Ma 15 en di 16 februari met afsluiting op ma 29 mrt. ’s ochtends (10.00-12.30 uur) – Veenendaal
 • Do 25 en vrij 26 maart met afsluiting op vrij 23 april ’s middags (14.00-16.30 uur) – Antwerpen (BE)
April / mei / juni 
 • Do 8 en vrij 9 april met afsluiting op ma 17 mei ’s ochtends (10.00-12.30 uur) – Veenendaal
 • Ma 10 en di 11 mei met afsluiting op vrij 25 jun. ’s ochtends (10.00-12.30 uur) – Veenendaal
 • Do 3 en vrij 4 juni met afsluiting op ma 12 jul. ’s middags (14.00-16.30 uur) – Veenendaal
IK WIL ME AANMELDEN

"Ik vond de 3D een prachtige en haast essentiële toevoeging aan de DISC. Het geeft zoveel meer diepgang en doet de complexiteit van de mens eer aan!"

S.d.S., Advidi
"Wanneer je de verschillen tussen twee dezelfde DISC typen wilt verklaren, moet je deze training volgen! Twee personen met beiden een I-profiel en die NIET gezellig samenwerken? Nu weet ik waarom."
L.R., Lef Coaching en training
"De DISC 3D Training geeft theoretische en praktische handvatten om direct mee aan de slag te gaan."
K.v.L., Sweco