Een dagje uit. Iedere DISC-stijl heeft zo zijn voorkeur. Lees deze voorkeuren zeker met een knipoog ;-). Leuk om alvast in de vakantiesfeer te komen…

Waar ga jij naartoe?

D-stijl

Eigenlijk heb ik na mijn wandeling nog wel even de tijd om de heg te snoeien. En als ik dan toch bezig ben, kan ik ook nog wel even wat onkruid wieden en vegen.
Het liefst spendeert een ‘D’ zijn vrije dag door actief bezig te zijn. Hoe gaaf zou het zijn als hij tijdens een ritje in de bossen zijn record verbreekt met zijn mountainbike? Iemand met een D-stijl komt vaak tot rust wanneer hij zijn energie kwijt kan. Wat dacht je van een leuke activiteit zoals het beklimmen van een toren, suppen op het water of lasergamen in het bos. Ideeën heeft een ‘D’ genoeg. Als je meegaat, zul je je niet gauw vervelen!

Schoenenkeus: favoriete paar sportschoenen.

I-stijl

Oh ja, dat is waar ook. Ik heb vandaag een vrije dag. Wat zal ik eens gaan doen?
Iemand met een I-stijl laat zich meestal meer leiden door zijn gevoel en zal met verschillende ideeën komen. Samen bekijken jullie waar je op dat moment zin in hebt. Wandelen met een alpaca, waterfietsen in een badeend of helemaal losgaan op een muziekfestival. Een bioscoop in het bos klinkt ook wel gaaf! En als het regent, is bowlen en gezellig samen ergens eten ook leuk. Een ‘I’ is van alle markten thuis, zolang het maar leuk en het liefst met anderen is. Ga je mee?

Schoenenkeus: zomerse open schoenen.

S-stijl

Heerlijk, zo’n dagje vrij van werk… Even lekker tot rust komen.
Een ‘S’ kan van tevoren al uitkijken naar deze dag, want doorgaans is iemand met een S-stijl meer bezig met anderen dan met zichzelf. Een ‘S’ kan genieten van een bezoek aan een botanische tuin of tot rust komen in de spa. En zichzelf opladen op een E-chopper in de natuur is ook een goede optie. En het zou helemaal mooi zijn als het uitje gecombineerd kan worden met een kopje koffie bij dat ene familielid. Haasten hoeft niet op zo’n dagje vrij en dat is extra genieten.

Schoenenkeus: comfortabele gympen.

C-stijl

Als ik om 8 uur opsta, kan ik om 8:30 uur de deur uit en om 8:45 de trein pakken zodat ik om 9:30 uur op locatie ben. De tickets heb ik al in huis, dus moet goed gaan!
Wat een ‘C’ ook van plan is, het plan is tot in de puntjes uitgedacht én uitgewerkt want daardoor kan iemand met een C-stijl echt ontspannen. Een ‘C’ houdt ervan als er een goede balans is tussen leuk en leerzaam op zijn vrije dag. Denk aan een bezoek aan een museum of kasteel, meedoen met een wijnproeverij, een rondvaart met een gids of een stadswandeling. Heb je honger of dorst? Geen probleem! Een ‘C’ heeft alles wat je nodig hebt bij zich in een handige rugzak. Ben je er klaar voor?

Schoenenkeus: stevig paar wandelschoenen.